Hulpverlening…

Algemeen/Volwassenen

In evenwicht zijn met jezelf en je omgeving, vind je dat ook zo belangrijk? De meesten onder ons zullen proberen de juiste voorwaarden in het leven te scheppen en dat lukt waarschijnlijk vrij aardig.

Ja, ook ik was gelukkig met mezelf, mijn gezin, mijn sociale leven en mijn werk. Wel waren er steeds zaken waar ik geen vat op kon krijgen, die niet klopten, die me boos maakten, waar ik moe van werd. Maar met zoveel zegeningen in mijn leven, vond ik dit van ondergeschikt belang. Ik kwam tot rust bij mijn gezin en in mijn veilige huis.

Een verlies in ons gezin echter maakte een einde aan mijn veilige gevoel. Ik trok me terug uit mijn sociale en arbeidzame leven. Toch wilde ik na verloop van tijd weer deel uit gaan maken van de maatschappij. Wilde weer gaan leven i.p.v. overleven, begrijpen wat me overkomen was, wat er met me gebeurde. Tijdens mijn opleiding heb ik mogen leren hoe het werkt met de 4 kwaliteiten, die we bij onze geboorte meekrijgen; ons lichaam, verstand, gevoel en intuïtie. En dat iedereen één overheersende, best ontwikkelde, sterke kwaliteit heeft en hoe belangrijk het is deze sterkste kwaliteit te laten ondersteunen door de andere 3 kwaliteiten, zodat het geheel in balans kan functioneren. Een manier van werken die een zeer waardevolle aanvulling kan zijn op wat wij al weten.

Niet alleen het verlies van een dierbare, maar ook andere gebeurtenissen zoals ziekte, scheiding, ontslag, het niet meer beheersen van bepaalde vaardigheden, burn-out zijn ook allemaal verliezen, die ons uit ons ritme en onze balans kunnen brengen.

Met bovenstaande hoop ik je interesse en nieuwsgierigheid opgewekt te hebben. In een persoonlijk gesprek kan ik verder op de werkwijze ingaan en je handvatten geven en je de gereedschappen, welke we allemaal met onze geboorte meegekregen hebben, zo goed mogelijk leren te hanteren. Hier doe je niet alleen op het persoonlijke vlak je voordeel mee, maar ook in je directe omgeving en uiteraard ook de organisatie waar je werkt of anderszins bij betrokken bent. Want op deze manier word je in de gelegenheid gesteld om het beste in jezelf naar boven te halen zodat je ook in staat bent het beste van jezelf te geven.

Kinderen/Jongeren

We leven in een wereld waar veel gebeurt en van alles te doen is. Alles moet leuk zijn, alles moet er mooi en flitsend uit zien. En er moet aan van alles voldaan worden. Maar het valt niet mee om je in al die drukte en de hectiek van het dagelijkse leven staande te houden. Want alles in het leven is niet altijd mooi en leuk. Soms word je gepest of loopt het thuis niet lekker, hetzij door een scheiding, ziekte, ruzies, geldgebrek of de dood van iemand waar je veel om geeft. Daardoor komt het voor dat je ouders en jij elkaar niet meer begrijpen, soms verlies je het contact met je omgeving, wordt futloos, boos, heb je nergens meer zin in en wil je alleen nog maar gamen en/of msn-en, waardoor het werk op school op een laag pitje komt te staan en je niet meer weet hoe en waar je moet beginnen.

Hoe vind je de weg terug naar jezelf?
Samen gaan we kijken hoe je in elkaar zit. Wat zijn je sterke kanten? Wat vind je leuk? We gaan eraan werken om je zelf weer beter te begrijpen, zodat je in staat bent te beoordelen wat je wel en wat je niet wilt of leuk vindt en daar dan ook voor uit durft te komen. Zodat je je eigen plaats in het gezin, de klas, de groep kunt gaan bepalen, op een dusdanige manier, dat het ook geaccepteerd wordt. En zo leer je jezelf steeds beter kennen en weet je steeds beter hoe je in elkaar zit. Je leert keuzes te maken waar je zelf achter staat, hierdoor komt er vanzelf meer ruimte voor plezier.

Want natuurlijk gebeuren er vervelende dingen maar het zou toch jammer zijn dat die je leven zo overschaduwen dat er helemaal geen plaats meer is voor plezier.

Herken je dit?

– Plotsklaps chagrijnig of boos worden en niet weten waar dat vandaan komt
– Overvallen worden door gevoelens van verdriet
– Al moe zijn voordat je uit bed stapt
– Tegen teveel zaken opzien
– Slecht kunnen slapen of inslapen
– Veel piekeren
– Vaak in conflictsituaties terecht komen
– Allerlei ondefinieerbare lichamelijke klachten, zoals stijf, stram, pijnlijke schouders

Hoe werkt het?

Met jouw leven/ verhaal als uitgangspunt gaan we aan de slag. Bij onze geboorte krijgen we 4 kwaliteiten mee; lichaam, gevoel, verstand en intuïtie. Daaruit functioneert eenieder.

We zoeken naar jouw sterkste kwaliteit en gaan die laten ondersteunen door de drie andere kwaliteiten en de verbindingen daartussen, zodat er steeds meer evenwicht ontstaat en daardoor ook ruimte komt in het geheel.

Het resultaat

Door zo naar jezelf te kijken, krijg je steeds meer inzicht in je eigen handelen waardoor je beter gaat functioneren.

Je voelt je vrijer en meer onbevangen om je te laten zien zoals je werkelijk bent. Daardoor geef je jezelf het beste van het leven. Maar het leven krijgt ook het beste van jou. Waardoor er steeds meer momenten van geluk, blijdschap, vreugde en meer van die gelukzalige gevoelens ervaren mogen worden op je levensweg.